IJsBuffet
Laat uw gasten verwennen met heerlijk vers bereid ijs.
Met een IjsBuffet van de IjsChef heeft u echt iets unieks op uw feest. Met behulp van onze vloeibare stikstof maken wij de heerlijkste ijsjes, vers voor de ogen van uw gasten. Dankzij de vloeibare stikstof zijn wij in staat om binnen enkele ogenblikken een vers ijsje te bereiden. Het ijs is net zo snel opgegeten als wij dat kunnen maken. Uw gasten verwent u dus met echt vers ijs. Uw gasten kunnen kiezen uit een aantal smaken ijsjes die u op uw buffet wenst te geven. Onze ijsjes worden niet gemaakt met een ijspasta, nee, wij bereiden ons ijs met alleen verse ingrediënten. Aardbeienijs wordt door ons bereid met verse aardbeien. Deze stukjes aardbei vind u ook weer terug in uw ijsje. Of wat dacht u van ons vers bereid meloenijs? Meloen ijsjes zijn te krijgen in verschillende smaken meloen. Ook de stukjes meloen vind u weer terug in uw bolletje ijs. Dat is niet alleen lekker maar ook nog veel gezonder.
Standaard hebben wij altijd vanille ijs voor al uw gasten beschikbaar. Ons basis vanille ijs wordt bereid met verse vanille en extract uit eigen keuken. De smaak van deze vanille is heerlijk en daardoor is ons basis ijs al verschrikkelijk lekker. Doordat wij ons vanille ijs zelf maken, kunnen wij ook rekening houden met gasten die niet zoveel suiker mogen eten. Wist u dat vanille ijs met minder suiker net zo lekker smaakt als met veel suiker? Suiker is slecht en daarom gebruiken wij in ons ijs minder suiker dan wanneer u ijs in de supermarkt zou kopen. Uiteraard kunt u al uw wensen van te voren aan ons kenbaar maken, zodat wij u een gepaste oplossing voor uw feest kunnen bieden.
De een heeft liever een bolletje ijs in een bakje, de ander heeft liever een heerlijk knapperig koekje. Aan elke wens wordt gedacht, wij nemen altijd bekertjes en koekjes mee om uw bolletje ijs te presenteren. IJslepeltjes worden uiteraard ook bij het buffet gepresenteerd zodat uw gasten niet alleen hoeven te likken maar ook lekker kunnen scheppen. Heeft u speciale wensen, laat het ons weten zodat wij rekening kunnen houden met de wensen van uw gasten. Uiteraard nemen wij ook servetjes mee.
Vloeibare stikstof vat
Vloeibare stikstof
Ijsmengsel
Je ziet een grote kom met een smakelijk, nog vloeibaar ijsmengsel. De vloeibare stikstof wordt toegevoegd en plotseling komt er heel veel damp uit de kom. De nevel verspreid zich door de ruimte en door het rookgordijn zie je het ijsmengsel veranderen. Dan is het ijsje al klaar en al snel geniet je van een ijskoude lekkernij. Het lijkt wel een scène uit een Harry potter film. IJs maken met vloeibare stikstof ziet er wel spectaculair uit, maar is echt niks magisch. Koken en wetenschap worden slim gecombineerd. Een voordeel is dat het ijsje snel klaar is. Je kunt er gewoon even op wachten.
De ingrediënten voor het ijs worden in een kom gedaan. Kies zelf je smaken en combineer ingrediënten zoals jij wil. Dan wordt daar al roerend vloeibare stikstof aan toegevoegd. En dat zorgt voor behoorlijk wat damp. Een geweldig effect, waardoor de bereiding van ijs een echte sensatie wordt. Het vloeibare ijsmengsel bevriest meteen door de verdampende stikstof. En dan is het ijs al klaar en kan direct gegeten worden. Het is wel te begrijpen dan dit ijs zo populair is: het is leuk om te zien hoe het gemaakt wordt en het smaakt heerlijk.
Door vloeibare stikstof te gebruiken, is een ijsje ineens zo klaar. Je kunt het meteen opeten. Dat is pas écht vers bereid. De verse bereiding biedt veel mogelijkheden. Het ijsmengsel wordt op het moment zelf samengesteld. Zo kan er altijd wat worden aangepast aan het recept. Wat minder suiker bijvoorbeeld, of juist wat meer fruit. Ook kunnen de ingrediënten helemaal naar eigen smaak worden gecombineerd. Dat maakt je ijsje persoonlijk en nóg lekkerder.
Omdat het ijs zo klaar is, kan het ter plekke bereid worden op elke locatie. Voorbereiding is niet meer nodig, want de invriestijd is helemaal niet zo lang als die van gewoon ijs. Dat heeft toch gauw een aantal uur nodig voordat het ijsmengsel bevroren is en je het kunt eten. Daarnaast is het ook wel handig om het ijs op locatie te bereiden. Zo wordt het gegeten voordat het gesmolten is. Direct eten is het beste, want invriezen gaat ten koste van de verfijnde structuur en smaak, die dit ijs nou net zo bijzonder maken.
De smaak van ijs dat bereid wordt met vloeibare stikstof is al net zo bijzonder als de bereiding zelf. Door de snelle bevriezing worden en geen of slechts fijne ijskristallen gevormd. Dat zorgt voor een ontzettend zachte, romige structuur. Zeer aangenaam in je mond. Bovendien blijven de smaakstoffen behouden. Dit ijs heeft een rijke smaak waar je de verschillende ingrediënten duidelijk in terug proeft. Doordat ook de vitamines en andere gezonde voedingsstoffen door deze bereidingswijze behouden blijven, is het nog gezond ook. Een goed excuus om lekker te genieten! Je kunt het eigenlijk niet vergelijken met “gewoon” ijs. Het is haast niet te beschrijven, je moet het gewoon proeven.
Omdat het ijs vers bereid wordt, kunnen er allerlei smaken gemaakt worden. De basissmaak is vanille. Door allerlei ingrediënten toe te voegen, ontstaan de verschillende smaken. Vruchtenijs bijvoorbeeld, gemaakt met echt, vers fruit. Aardbeien, banaan, meloen of bosvruchten. Fris en met een duidelijke fruitsmaak. Of chocolade ijs voor de echte chocoholics. Ook karamel en noten behoren tot de mogelijkheden.
In principe kunnen we elke smaak ijs bereiden, mits wij gebruik kunnen maken van verse ingrediënten. Al ons ijs wordt uitsluitend bereid met de voor ons beschikbare verse ingrediënten. Doordat wij uitsluitend gebruik maken van verse ingrediënten smaakt ons ijs juist heel anders dan wat u gewent bent van een ijssalon of uit de supermarkt. De ijsjes worden op smaak gebracht met wat suiker en eventueel wat verse vanille. Voor de rest komt de smaak van het ijs direct uit het fruit of uit de noot. Wel zo lekker!
Om ons ijs te bereiden gebruiken wij vers fruit dat wij ter plekke snijden en verwerken in het ijs. Doordat we het fruit niet te klein snijden vind u altijd heerlijke stukjes vers fruit terug in uw schepijsje. Heeft u liever geen stukjes in het ijs? Dat kan ook, wij kunnen de substantie van het ijs aanpassen aan uw wensen. Het enige wat wij niet gebruiken zijn smaakversterkers of andere chemische toevoegingen om de smaak te beïnvloeden. Wij geloven in puur.
Naast de vele fruitsmaken kunnen wij ook notenijs maken. Dit notenijs maken wij van noten die wij eerst vergruizen en daarna toevoegen aan het ijsbeslag. De pure smaak van de noten geeft het ijs een lekkere smaak en stevige bite.
U kunt natuurlijk ook voor een klassieker kiezen, ijs met chocolade. Chocolade ijs maken wij van Belgische kwaliteitschocolade. De chocolade smelten wij ter plekke en verwerken dit door het ijs. Op deze manier krijgt u heerlijk vers chocolade ijs. Een klassieker presenteren? Kies dan voor onze bananensplit. Dit is heerlijk vanille ijs, bereid met verse vanille uit eigen keuken, met heerlijke verse plakjes banaan, overgoten met heerlijke warme chocolade.
We staan open voor experimenten. Heeft u een ingrediënt waarvan u graag ijsjes wilt maken? Geef het aan en wij bekijken of we het ijs voor u kunnen maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van muntijs gemaakt met verse bladeren munt. Of kies voor de Spaanse pepers die wij door het ijs mengen. Lekker fris aan het begin, maar met een pittige nasmaak. Eigenlijk is bijna alles mogelijk.